Mark: “Na het eerste gesprek voelde ik mij al meer mens”
Mark: “Na het eerste gesprek voelde ik mij al meer mens”

Na een huwelijk van bijna 9 jaar met zijn vrouw raakte hij in een relationele dip. Het gevoel dat hij niet voldeed in zijn relatie werd bevestigd door zijn partner, en het voelde alsof hij bruut onderuit geschopt werd. Mark* (40 jaar) verloor zijn zelfvertrouwen en het geloof in zichzelf. Hij werd zijn eigen vijand, werd extreem onzeker en raakte in een neerwaartse spiraal. Uiteindelijk besloot hij hulp te zoeken bij NiceDay. Wij interviewden hem over zijn ervaring.

Betrouwbaar en vertrouwd

“Ik besefte dat ik dit niet zelf kon oplossen; ik was depressief, at niet meer, ging niet naar mijn werk en had geen grip op mijn gedachtes. Ik begon met het googlen naar mijn probleem en kwam op de website van NiceDay terecht. Het voelde meteen betrouwbaar en vertrouwd. Mede dankzij de testimonials op de website, de verschillende mogelijkheden van de behandeling (chatten / bellen / videobellen) en alle beschikbare informatie, voelde ik mij zeker genoeg om de stap te nemen om contact op te nemen met het NiceDay Team.”

“Door hen werd ik snel geholpen. Het kleine beetje twijfel dat ik nog had, werd tijdens het intakegesprek weggenomen. Er werd goed naar mij geluisterd: er werd gevraagd waar ik naar op zoek was en waar ik hulp bij nodig had. Ze nemen echt de tijd om de juiste professional bij je te zoeken en plaatsen je niet zomaar bij de eerste de beste behandelaar. Dankzij dit intake gesprek hebben ze een goede match gemaakt; met mijn behandelaar Sarah had ik een hele goede klik.”

Online behandeling

“Natuurlijk heb je wel éven je twijfels bij een online behandeling, we kennen allemaal het programma Catfish (de bekende MTV show waarin mensen zich online voordoen als iemand anders). Maar deze twijfels werden snel weggenomen door de informatie op de website en het fijne intakegesprek. Ook voelde het contact met NiceDay erg laagdrempelig. De stap om hulp buiten de deur te zoeken voelde nog wat groot; ik zat nog erg met mezelf in de knoop en er kwam ook een stukje schaamte bij kijken. Via NiceDay kon ik de eerste stap tot hulp gewoon vanuit m’n eigen huis doen.”

“Wanneer er naast onze afspraken iets aan de hand was, kon ik snel de app openen en chatten.”

“Het contact vanuit huis ervaarde ik ook als erg prettig. Ik kon rustig vanuit mijn eigen vertrouwde omgeving, op de tijdstippen dat het mij uitkwam, het gesprek aangaan. Ik heb in het verleden eerder psychologische hulp gehad voor een burn-out. Daarvoor moest ik toch een half uur heen en een half uur terug reizen, dan nog wachten in de wachtkamer. Je was zo twee uur kwijt voor een uur behandeling. Daarnaast vond ik het erg fijn om tussentijds contact te hebben met mijn behandelaar. Wanneer er naast onze afspraken iets aan de hand was, kon ik snel de app openen en chatten. Mijn behandelaar Sarah werkte niet 24/7, maar reageerde altijd! Ik zeg niet dat de andere hulp niet goed zou zijn, maar dit concept vond ik erg fijn.”

Relatie met behandelaar

“Na het eerste gesprek met Sarah, mijn behandelaar, voelde ik mij al meer een mens worden. Sarah is een extreem fijn persoon. Ze is professioneel, begripvol en vriendelijk. Ze luistert goed naar wat je zegt, neemt alles in zich op, denkt goed na en komt dan met een advies waar ik persoonlijk zo veel aan had. Ze voelde goed aan wat er speelde en was ook mans genoeg om tegen mij in te gaan; dat was iets wat ik écht nodig had. Het was alsof ik met een goede vriendin aan het praten was, en haar tips & tricks hebben mij er echt doorheen geholpen. Ik heb geleerd dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk en dat dit niet afhankelijk is van anderen. Andere mensen mogen zeker delen en bijdragen in mijn geluk, maar de basis ligt bij jezelf. Sarah heeft mijn ogen doen openen!”

Inzicht in je eigen gedachten

“Naast het fijne contact met Sarah had ik ontzettend veel aan de NiceDay app en website. Als ik wakker werd met een steen in mijn maag of zware gedachten, kon ik dit gelijk even van mij afschrijven. Dankzij de chatfunctie kon ik altijd contact zoeken met mijn professional, en via de notities die Sarah maakte kon ik terugvallen op de tips & tricks die wij hadden besproken in onze gesprekken. Daarnaast maakte ik veel gebruik van de G-schema’s. Wanneer ik een rotgevoel had, kon ik dankzij de vragen die gesteld werden langzaamaan gedachten wat meer relativeren. Het invullen van deze schema’s liet mij inzien dat het niet altijd allemaal kommer en kwel is.”

“Ik zou de NiceDay app ontzettend aanraden aan iedereen die hulp kan gebruiken. Het is toegankelijk, veilig en heeft mij zo geholpen! Ook nu lees ik nog regelmatig de artikelen op www.niceday.app en ben ik erg blij dat ik weer op het goede pad ben.”

NiceDay behandeling

Mark ontving online hulp via de NiceDay app. Wil je meer weten over NiceDay of over hoe je een online behandeling kunt starten? Klik hier voor meer informatie.

*De echte naam van Mark is bekend bij de redactie

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Did you think this article was useful? Let us know

Vind je dit artikel waardevol? Laat het ons weten

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!