Vragen en antwoorden

Onze NiceDay psychologen helpen jou graag met jouw vraag! Hieronder vind je een geanonimiseerd overzicht van eerder gestelde vragen en antwoorden.

Filters
Onderwerpen
Professionals

Seksueel probleem

Ik ben een 24 jarige man en ik heb een seksuele relatie met mij twee jaar jongere zusje. Onze tante heeft ons laatst betrapt. Ze heeft ons de keuze gegeven om te stoppen of om onze ouders in te lichten. Daarom proberen we er mee op te houden. Maar dat lukt ons dus niet. Ik weet niet wat ik nu moet en kan doen.

Beantwoord door Wouter Schippers

Constant dingen vergeten

Het komt erop neer dat ik me afvraag of iets is waar ik hulp voor moet zoeken, en zo ja, waar? Iets meer specifieke informatie over mijn probleem: Ik vergeet dagelijks kleine dingen, ik weet dat dit normaal is. Ik heb echter de neiging om uren en uren mezelf af te vragen: "Wat was dat ding dat ik vergeten was?". Dit gevoel komt op nadat ik een gesprek had en…

Beantwoord door Martijn Thomas

Telkens belanden in toxic relaties

Vanaf mijn 6e werd ik tien jaar lang gepest voor geen enkele reden. Daarna heb ik me laten gebruiken, misbruiken en verkrachten door allerlei mensen die ik vertrouwde of boven mezelf plaatste. Vervolgens zat ik 20 jaar opgesloten in een narcistisch 'huwelijk'. Nu ben ik eindelijk gevlucht en 'vrij'. Maar ben ik direct weer in een hele toxic relatie beland. Eerst dacht ik dat het goed zat. Maar nu komt…

Beantwoord door Britt Stoker

Familiehond moet misschien worden ingeslapen

Toen ik zwanger was (eind eerste trimester, begin tweede), heb ik uiteindelijk een hond gered. Deze hond heeft een heleboel persoonlijkheid, grappig maar soms een beetje ondeugend. Weet hoe te zitten, liggen en een poot te schudden. Was niet de beste in het terugkomen, maar wist waar zijn huis was. Toen hij een puppy was, was hij bang voor katten, ik dacht er toen niet veel over na. Later begon…

Beantwoord door Martijn Thomas

Piekeren over het verleden en angst voor de toekomst

In mijn verleden heb ik veel meegemaakt, trauma's, mishandeling, onveilige hechting verslaving, persoonlijkheidsproblematiek en depressie. Momenteel heb ik nog het meest last van depressie. Ik pieker over het verleden en ik mis het contact met mezelf en de mensen om mij heen. Als het te heet onder mijn voeten wordt heb ik de reactie om weg te lopen en mezelf af te sluiten en te isoleren. Dit voelt even als…

Beantwoord door Wouter Schippers

Borderline bij vrouw van 70 jaar.

Ik ben "uitbehandeld", maar mijn klachten zijn momenteel weer zeer aanwezig. Ik heb zo'n 30 jaar therapie gehad, maar nu opnieuw burn-out. Zeer teleurgesteld in de laatste ondersteuning van mijn praktijkbegeleider en ik wil geen therapie meer. Zijn er adviezen?

Beantwoord door Wouter Schippers

Conflict met teamleider

ik zit thuis vanwege een conflict over communicatie met mijn teamleider. ik zat vast en kreeg last van stress. Ik kan niet goed slapen en ik ervaar gevoelens van angst en heb last van een negatief zelfbeeld. Ik twijfel aan mijzelf en voel mij onzeker.

Beantwoord door Sarah Goslinga
1 / 6

Staat jouw vraag er nog niet tussen? Stel 'm dan nu aan een van onze NiceDay psychologen.