Een maand geleden schreef ik alweer mijn eerste blog ten tijde van de corona lockdown. Nu, toch al vier weken later, is er helaas weinig veranderd aan de situatie. Ik werk thuis. Mijn vriend werkt twee dagen in de week buitenshuis. ‘Het nieuwe normaal’ is een hele verandering voor ons als stel. We wonen samen en voor deze lockdown hadden wij erg drukke levens, waarbij we onze tijd samen soms goed moesten plannen.

Samen in lockdown

Mijn vriend en ik zien elkaar veel meer. Mijn vriend en ik komen de lockdown voorlopig door met niet al te veel conflict, terwijl het in het dagelijks leven best wel af en toe kan botsen. Ik was bang voor veel discussies en conflicten, maar we slaan ons er voorlopig goed doorheen. In dit artikel geef ik mijn vijf tips hoe ik en mijn vriend elkaar door de lockdown heen loodsen:

#tip 1: maak afspraken en communiceer

Als je vaker mijn blogs hebt gelezen, weet je dat ik van de lijstjes ben. Mijn vriend is dat niet. Ik hou enorm van planning en structuur en deel mijn dag graag in. Hoewel mijn vriend persoonlijk minder die behoefte heeft, hebben we toch allebei baat bij het plannen. 

Mijn tip: maak aan het begin van de dag even tijd om je planning van de dag te bespreken. Wanneer ga je werken? Wie doet er boodschappen? Wanneer doe je samen iets leuks? Ik kan zo mijn dagplanning maken en mijn to-do lijstje invullen. Mijn vriend weet wat mijn verwachtingen zijn en hoe hij zijn dag kan indelen. 

#tip 2: blijf daten!

In een relatie vind ik het belangrijk om te blijven daten. Samen leuke dingen doen en niet alleen maar het alledaagse leven met elkaar te delen. Uitstapjes doen is uiteraard erg moeilijk nu, maar wees creatief! Je kan uiteraard niet naar de bioscoop of uit eten, maar plan wel samen tijd in. Wij doen regelmatig een spelletjesmiddag, hebben al heuse filmmarathons gehouden en hebben al genoten van een vrijdagmiddagborrel inclusief hapjes en cocktails.

#tip 3: geef elkaar de ruimte

Naast dat het belangrijk is om tijd voor elkaar te maken is het ook belangrijk om elkaar de ruimte te geven. Neem zodoende ook tijd voor jezelf en probeer niet alles samen te doen. Ik haal veel van mijn ontspanning uit sporten in het park, lezen en mediteren. Mijn vriend zoekt het in gamen en fietstochten. Door tijd voor jezelf te nemen is het later op de dag ook leuker om wel samen dingen te doen. 

#tip 4: onderhoud je vriendschappen

Als je samenwoont tijdens de lockdown zie je je partner waarschijnlijk veel en heb je wellicht minder contact met anderen. Ik denk dat het altijd belangrijk is om niet alle sociale behoeftes bij je partner te zoeken. Het is uiteraard lastig om je vriendschappen te onderhouden aangezien je nu niet kan afspreken. Wederom het advies: wees creatief. Houdt virtuele borrels, begin clubjes om recepten of boekentips uit te wisselen of ga op 1.5 meter wandelen met vrienden. 

#tip 5: zonder je even af bij conflict

Natuurlijk is het logisch dat je af en toe in conflict komt met elkaar. Dat is niet erg. Het is echter makkelijk om discussies te laten escaleren als je veel tijd in dezelfde ruimte doorbrengt. Neem bij hoogoplopende conflicten toch wat afstand en zonder je even af om de gemoederen te bedaren. Kalmeer door wat te mediteren of maak even een wandeling. Je zal merken dat jullie dan samen veel makkelijker tot een oplossing komen. 

Heel veel liefs en steun gewenst nog allemaal!

Liefs,  

Mara

Meer lezen over relaties tijdens corona: Britt een fijn artikel over hoe je je relatie goed houdt tijdens corona

Tags: corona
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Did you think this article was useful? Let us know

Vind je dit artikel waardevol? Laat het ons weten

Mara

Hoi! Ik ben Mara en ik heb een druk leven waarbij ik veel ballen in de lucht moet houden. Soms wat te veel. Hoe ik dit doe beschrijf ik in mijn blog. Hiermee hoop ik jou ook te inspireren om met je mentale welzijn aan de slag te gaan! Zelf vond ik hulp zoeken namelijk altijd een enorme drempel tot ik er achter kwam dat er zo veel mogelijkheden zijn om jezelf vooruit te helpen. Kleine aanpassingen in je levensstijl en handige tips en tricks kunnen soms een wereld van verschil maken in je toch dat beetje beter voelen!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!