Dankbaarheid in tijden van quarantaine
Dankbaarheid in tijden van quarantaine

Wat een gekke tijd is het. Ik kan moeilijk iets anders bedenken dan te schrijven over de huidige corona crisis en de effecten op mijn dagelijkse leven. Er stonden gelukkig ook al heel wat goede tips en ervaringen op de NiceDay site, zag ik. Ik las bijvoorbeeld het artikel hoe je positieve gedachten kan behouden in deze isolatie tijden. Positiviteit en dankbaarheid kunnen namelijk echte lifesavers zijn op donkere dagen in quarantaine. 

Ongeloof

Ik denk dat het altijd – ook in niet corona tijden – belangrijk is om regelmatig stil te staan bij wat je wel hebt in plaats van wat je niet hebt. Hoe lastig dit soms ook is. Hoe onmogelijk het ook lijkt in deze huidige tijden van sociale isolatie. We weten vanbinnen allemaal dat je gezondheid het belangrijkst is en we ons gelukkig mogen prijzen als we gezond en veilig zijn. Echter is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Zelf ben ik bijvoorbeeld al heel lang bezig met het halen van mijn rijbewijs, na de eerste keer gezakt te zijn stond mijn tweede examen eind maart gepland. En toen kwam de corona crisis. Nu kan ik waarschijnlijk maanden  wachten voor ik weer een poging mag doen. Terwijl ik er van overtuigd was dat ik het deze keer echt zou halen. Een enorme domper. Tevens zou het op mijn werk een drukke periode worden vol leuke projecten en evenementen. Die nu allemaal niet doorgaan. Ik ben hierdoor mentaal echt even door een fase van ongeloof en bedroefdheid gegaan.

Visualisatie in isolatie

Echter heeft de sociale isolatie me ook doen beseffen dat we in onze huidige maatschappij steeds erg resultaatgericht zijn. De reden dat ik mij zo verdrietig voelde had ook veel te maken met het feit dat ik mijn gestelde doelen nu onmogelijk kan behalen. En ik daar helemaal niets aan kan veranderen. We zitten in een tijd waarvan ik nooit had kunnen bedenken dat  we dat ooit zouden meemaken. Hierdoor is het belangrijk om te focussen op de goede dingen in het leven. Toevallig ging mijn vorige artikel nog over de kracht van visualisatie. Een middel dat ik nu vaak inzet: elke dag voor ik in slaap val, probeer ik alle mooie dingen die de toekomst me zal brengen te visualiseren. Hoe heerlijk het gaat zijn als ik na deze quarantaine mijn rijbewijs haal en er zelf op uit kan trekken met de auto. Hoe fijn het weer gaat zijn om normaal te kunnen werken. Hoe bijzonder een avondje weg met vrienden zal zijn. 

Het goede van het leven

Hiernaast probeer ik niet alleen positief naar de toekomst te kijken maar mij ook vast te houden aan alle goede zaken die ik nu elke dag heb. Ik heb een leuk vriendje om samen in isolatie te zitten, ik heb tijd om uitgebreid te koken en nieuwe recepten uit te proberen. Ik kan sporten en lezen wanneer ik daar zin in heb en ik kom aan projecten en trainingen toe waar ik nooit eerder tijd voor had. Door deze twee weken in isolatie heb ik geleerd om beter naar mijn lichaam en natuurlijke ritme te luisteren. Iets wat ik wellicht wat meer moet doen in het ‘normale leven’.

Liefs, 

Mara

Tags: corona
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Did you think this article was useful? Let us know

Vind je dit artikel waardevol? Laat het ons weten

Mara

Hoi! Ik ben Mara en ik heb een druk leven waarbij ik veel ballen in de lucht moet houden. Soms wat te veel. Hoe ik dit doe beschrijf ik in mijn blog. Hiermee hoop ik jou ook te inspireren om met je mentale welzijn aan de slag te gaan! Zelf vond ik hulp zoeken namelijk altijd een enorme drempel tot ik er achter kwam dat er zo veel mogelijkheden zijn om jezelf vooruit te helpen. Kleine aanpassingen in je levensstijl en handige tips en tricks kunnen soms een wereld van verschil maken in je toch dat beetje beter voelen!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!