paniekaanvallen

Sinds 2015 heb ik met enige regelmaat paniekaanvallen. In dat jaar werd het bedrijf waarvoor ik werkzaam overgenomen door een nieuwe eigenaar. Van nature ben ik een aanpakker en een harde werker. Echter, deze nieuwe baas legde de lat hoger. Een nog grotere overwerkcultuur werd gecreëerd. Binnen het bedrijf deed iedereen er aan mee. Ik ook! Want deed je dat niet, dan kreeg je daar vervelende opmerkingen over. 

Regelmatig werkte ik in mijn vrije tijd door. In die tijd begonnen mijn duizeligheidsklachten. Later kwamen de paniekaanvallen. Deze kreeg ik vooral op de snelweg, maar ook wel eens in de supermarkt. Vreselijk vond ik ze! Het gevoel dat ik flauw zou vallen en daarna altijd een hevige vermoeidheid alsof ik topsport had gedaan. Thuis had ik er echter helemaal geen last van. 

Twijfels over mijn eigen kunnen 

De oplossing was om te veranderen van baan. Echter, ik vond mijn werk en collega’s leuk en ik durfde niet te veranderen van baan. Ik was mentaal niet op mijn sterkst en was in de tussentijd flink aan mijn eigen kunnen gaan twijfelen.

Op een gegeven moment was het zo erg dat ik ‘s ochtends al misselijk en duizelig was, bang voor wat me die dag te wachten stond. Ik wist dat het tijd werd om te veranderen van baan. Dit kon zo niet langer. Redelijk snel had ik een andere leuke baan gevonden met eveneens leuke collega’s. Door te veranderen van baan had ik de verwachting dat de paniekaanvallen minder zouden worden of misschien wel zouden verdwijnen. Helaas was dit niet waar. 

Mijn weg naar NiceDay 

Ik was er klaar mee en had handvatten nodig om de paniekaanvallen onder controle te krijgen. Via internet ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheden voor online hulp. Ik las een ervaringsverhaal over een jonge vrouw die vaak duizelig was en door hulp met NiceDay waren haar klachten verdwenen. Dit wilde ik ook!

Aan de slag met mijn traject 

Al snel had ik mijn intakegesprek. Dit voelde goed! Buiten het feit dat er voor mijn gevoel een klik was, ging het na iedere sessie steeds beter. Ook heeft mijn coach mij door het hele traject geloodst. Ik kreeg ontspanningsoefeningen, ontspannende muziek, ademhalingsoefeningen en nog meer informatie. Ook kreeg ik exposure opdrachten. Ik ging dus actief situaties opzoeken waar ik paniekaanvallen kreeg. Via de app, chat en telefonisch bespraken wij de opdrachten. 

Ook bespraken wij mijn perfectionisme en het feit dat ik op mijn werk sterker mijn grenzen moet aangeven. Hierover ontving ik ook interessante artikelen en tips welke ik in de praktijk ben gaan toepassen.

Meer rust 

Ik ben alerter op mijn mentale en fysieke gezondheid geworden. Pak meer rust, leg de lat niet meer zo hoog en ik kan beter mijn grenzen aangeven. Ook ben ik gaan sporten en mediteer ik regelmatig. De paniekaanvallen zijn aanzienlijk verminderd. Het gebeurt nu zelfs dat ze niet meer doorzetten. Ik ben er echt blij mee! 

NiceDay is voor iedereen

Het traject bij NiceDay kan ik iedereen aanbevelen. Het is heel persoonlijk. Daarnaast is het fijn dat je wekelijks een ” afspraak”  hebt met je psycholoog. Er zitten geen weken tussen de sessies, waardoor je actief aan je herstel werkt.

Ik ben Sarah ontzettend dankbaar, zonder haar had ik nooit bereikt wat ik nu heb bereikt!

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!