Online hulp is verweven in je eigen leven
Online hulp is verweven in je eigen leven
NiceDay blog: Online hulp

Margriet* is 31 jaar, orthopedagoog en heeft haar eigen bedrijf. In veel aspecten van haar leven gaat het goed, maar toch speelt een oude kwaal weer wat vaker op. Sinds haar 18e heeft Margriet veel last gehad van erge bindingsangst en ondanks dat het wel wat is afgezwakt gedurende de jaren, bleef het aanwezig. Deze angsten ontstonden vooral uit perfectionisme; alles moest goed gaan en goed voelen. Dit uitte zich vooral in haar liefdesleven; als iemand niet terug appte kon zij zich daar heel erg druk om maken. Toen een date nogmaals niet goed was afgelopen en het haar ontzettend veel stress opleverde, wist ze dat het tijd was om met iemand te praten. Dit moest anders kunnen en ze zocht online hulp via NiceDay. 

Een zetje in je rug

“Een vriendin raadde mij aan eens te kijken naar NiceDay; zij had daar zelf ook een aantal sessies gevolgd. “Gewoon even een zetje in je rug!”. Ik had er weleens van gehoord en heb vaker psychologen bezocht, dus vond het niet spannend om de stap te zetten naar hulp. Zoals mijn huisarts zei: “Als je aan je lichaam wilt werken en je gaat naar een dokter vindt niemand dat gek, maar als je aan je geest wilt werken en je gaat naar een psycholoog vinden mensen het raar”. Ik wist dat ik aan mijzelf wilde werken en niet langer in angst wilde leven, dus nam ik de stap om de NiceDay app te downloaden.”

Online behandeling

“Het feit dat de sessies online waren vond ik heel erg fijn. Het was heel laagdrempelig en een geruststellend gevoel om iemand te hebben die met je meedenkt. Ik had het erg druk met mijn eigen bedrijf, maar hoefde mijn huis niet uit voor de sessies. Dat kwam heel goed uit! 

Naast dat de online hulp via NiceDay erg laagdrempelig was en ik geen tijd kwijt was aan reizen, vond ik het ook erg fijn dat ik dingen kon bijhouden in de app. Mijn behandelaar kon al mijn registraties vóór onze sessie doornemen, waardoor we hier snel mee aan de slag konden. Ik zorgde ervoor dat ik in ieder geval één keer per week een update in de app zette, waarin ik beschreef hoe ik de dingen had ervaren die we eerder hadden besproken, of wanneer ik in een ‘aha’-momentje had gehad. Soms als ik gewoon even iets kwijt moest, schreef ik dit ook op in de app. Dat was heel fijn, omdat het opschrijven van je gedachten je al kan helpen, maar je ook weet dat iemand het een keer gaat lezen. Dat idee stelde mij gerust en is toch anders dan dat je het thuis in een dagboek schrijft.” 

Tussentijds contact

Wanneer ik mijn zorgen dan even van mij af schreef via de chat, kreeg ik binnen een paar dagen bericht van mijn behandelaar Sarah. Zij stelde mij dan vaak een paar vragen over wat ik net had opgeschreven, of bracht me weer terug bij iets wat ik eerder in onze sessies geleerd had. Wat wil ik nou echt, in plaats van wat een of ander vent wel of niet doet? Door dit tussentijds contact kon ik meestal binnen 1 of 2 dagen reflecteren op een gebeurtenis zoals die dagelijks bij mij voorkomt. Je krijgt direct feedback op iets wat je ervaart, en ik denk dat dat heel waardevol is!

Zou je NiceDay aanraden?

“Ja, zeker weten! Dat heb ik ook al gedaan. De hulp via NiceDay is altijd bij je, in je eigen mobiele telefoon als het ware. Het is geen behandeling ergens in een klinische ruimte, waar je aan je problemen werkt, maar wanneer je naar buiten loopt je er eigenlijk niet zo veel meer mee bezig bent. Doordat je tussen je sessies door dingen bijhoudt en contact hebt met je behandelaar is NiceDay verweven in je dagelijkse leven.

Margriet ontving online hulp via de NiceDay app. Wil je meer weten over NiceDay of over hoe je een online behandeling kunt starten? Klik hier voor meer informatie.

*Margriet’s echte naam is bekend bij de redactie.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!