NiceDay Blog: Het ervaringsverhaal van Angelique

Angelique liep al een aantal maanden bij de huisarts voor een stevige burn out. Ze kreeg medicatie voorgeschreven en had wekelijks contact met haar huisarts over haar voortgang. Maar, na een derde keer wisselen van medicatie doordat ze niet werkten of de bijwerkingen te heftig waren, besloot haar huisarts haar door te verwijzen. Ze werd doorverwezen naar PsyQ en startte daar haar online behandeling via NiceDay. Dit is het ervaringsverhaal van Angelique.

Wat dacht je toen je voor het eerst van de online behandeling hoorde?

Toen ik werd doorverwezen naar PsyQ wist ik nog niet dat dit om een online behandeling zou gaan; daar kwam ik pas later achter. Maar omdat mijn behandeling in april van 2020 begon, in het midden van de eerste coronagolf, stond ik er iets minder gek van te kijken. Alles ging op dat moment online.

Toch moest ik wel even wennen aan het idee van online behandeld worden; ik dacht dat ik ergens naartoe zou gaan en moest nu plots een app installeren. Ik hoopte dat het zou lukken om mijn burn out te behandelen via een scherm. Bij de huisarts had ik nogal eens gehuild, maar moest ik nu online gaan zitten huilen? Dat vond ik toch een beetje een gek idee.

Hoe ervaarde je dat uiteindelijk?

Dit viel mij uiteindelijk heel erg mee! Wanneer je tijdens je sessies moet huilen, zit je in je eigen veilige omgeving. Dat voelt heel vertrouwd, want je bent daar altijd en hoeft niet te reizen naar een locatie. Hoe rot je je ook voelt, of wanneer je totaal geen zin hebt om de straat op te gaan, dat hoeft dan ook niet!

De relatie met mijn behandelaar was ook hartstikke goed. Ondanks dat onze sessies online waren hadden wij een goede band. Ze had een eindeloos geduld en gaf mij goede tips, waar ik later weer mee aan de slag kon.

Wat vond je van de online behandeling via NiceDay?

Wat ik erg fijn vond was dat ik tussentijds mijn gedachten en gevoelens kwijt kon. Tijdens het opschrijven deed het mij niet direct heel veel. Maar, achteraf merkte ik vaak dat ik toch weer even m’n ei kwijt kon, waarna ik weer door kon. Omdat je behandelaar alles wat je in de app opschrijft kan lezen en bijhouden, wordt er echt naar je geluisterd. Dat gaf me een goed gevoel, een rustiger gevoel.

Had je tussentijds contact met je behandelaar?

Ik schreef wel eens wat dingen op in de app, maar ik maakte vooral gebruik van de ‘Stemming’ tracker. Hierdoor kon mijn behandelaar constant zien hoe ik mij voelde, in plaats van dat we dit eens per week bespraken. Mijn behandelaar Chevriyen reageerde daar dan ook weleens op via de chat. Ze zag dan dat het even niet zo goed met mij ging en nam even de tijd om te vragen wat er aan de hand was. Dat vond ik ontzettend fijn, want je hebt dus altijd een luisterend oor! Je kan op elk moment al je verdriet en emoties kwijt, wetende dat je behandelaar het daarna leest. Dat is heel fijn.

Hoe gaat het nu met je?

Ik ben nog niet volledig terug op mijn pad qua werk, maar ik heb mijzelf weer op de rit. Ik heb veel tips meegekregen en ook hebben we een terugvalplan besproken. Ik merk dat het nu oké is, en zou een online behandeling via NiceDay dus ook zeker aanraden!

Hulp

Ben jij ook op zoek naar hulp en benieuwd naar een online behandeling via NiceDay? Meer informatie over de behandeling en hoe je je aan kunt melden vind je hier

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!