Evy’s ervaring met online hulp voor paniekaanvallen
Evy’s ervaring met online hulp voor paniekaanvallen
NiceDay blog: Evy’s ervaring met online hulp voor haar paniekaanvallen

Evy is 18 jaar, en staat in de bloei van haar leven. Op een onverwachts moment ervaart ze iets wat ze nooit eerder had meegemaakt: ze kreeg een paniekaanval. Niet wetende dat dat was wat ze voelde, dacht ze dat er iets mis was met haar hart. Maar, fysiek was er niets mis met Evy. Geschrokken maakte ze, op aanraden van een vriend,  die avond nog een account aan bij NiceDay. In deze blog vertelt ze haar ervaringsverhaal.

Snel contact

“Omdat ik erg geschrokken was van mijn paniekaanval wilde ik zo snel mogelijk hulp, maar ik woonde in Tilburg en was nog ingeschreven bij mijn huisarts in Zeeland. Ik wilde niet wachten en daarbij vond ik ook geen prettig idee om mijn verhaal eerst bij de huisarts te doen en vervolgens opnieuw bij een behandelaar. Ik was bang dat dit te lang zou gaan duren en praatte erover met een vriend. Hij vertelde mij over NiceDay, wat hij ook weer kende via een andere vriend. Via NiceDay kon ik snel hulp krijgen. Ik downloadde de app en de volgende dag kreeg ik een reactie van het NiceDay team. Mijn intake gesprek stond al gepland voor de  week erna. Ik legde uit wat er was gebeurd en werd gekoppeld aan psycholoog Sarah.”

Fijne band behandelaar

“Met Sarah had ik een fijne band. Al onze gesprekken vonden digitaal plaats. In het begin was dit even wennen, maar ik voelde mij veilig bij haar en had geen moeite om mij open te stellen. Tijdens de gesprekken voelde ik mij serieus genomen en gehoord en het voelde als een veilige omgeving om mijn verhaal in te vertellen.”

Voordelen online behandelen

“Het voordeel van online behandelen is dat het erg laagdrempelig is. Je hoeft niet in een wachtkamer te zitten en je verhaal eerst aan de assistent te vertellen, dan weer aan de dokter en vervolgens nog aan een psycholoog. Je kunt direct terecht en voor mij was er ook geen wachtlijst. Hulp is zo heel makkelijk bereikbaar. “

“Daarnaast was het confronterend, maar wel heel goed, om inzicht te krijgen in mijn gedachten. Via de trackers in de app kon ik mijn paniekaanvallen registreren, maar ook hoe ik mij verwachtte te voelen in bepaalde situaties en of ik mij ook echt zo heb gevoeld. Dit hielp mij inzien dat dingen niet altijd lopen zoals dat je van tevoren denkt, het hoeft niet altijd mis te gaan.”

“Ook was het fijn om buiten de sessies om bezig te blijven via de opdrachten of het lezen van artikelen die Sarah mij na elke sessie doorstuurde. Zo kon ik productief blijven en mijn stress verminderen.”

Zou je NiceDay aanraden?

“Ik zou NiceDay zeker aanraden omdat het zo laagdrempelig is. Wanneer je twijfelt over iemand benaderen, of het spannend vindt om naar de dokter te gaan, kun je hier direct terecht. Je komt snel in contact met het NiceDay team en ontvangt direct hulp. Ik heb dit als heel positief ervaren.”

Evy ontving online hulp via de NiceDay app. Wil je meer weten over NiceDay of over hoe je een online behandeling kunt starten? Klik hier voor meer informatie.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!