Online behandeling voor spanningsklachten: hoe is dat?
Online behandeling voor spanningsklachten: hoe is dat?

Jasper is 36 jaar en woont in Etten-Leur. Hij heeft een drukke baan in de muziek- en festivalindustrie. Hoewel hij een veeleisende baan heeft, klaagt hij niet over zijn werk. Hij houdt namelijk van een beetje uitdaging. Al een aantal maanden voelt Jasper een onbekende spanning in zijn lichaam. Hij besluit er iets aan te doen en komt bij NiceDay terecht om te praten met een online psycholoog. Dit is zijn verhaal.

Hoe ben je bij NiceDay terecht gekomen?

Volgens mij ex-vriendin ben ik heel zwart-wit en kan ik me slecht in mensen inleven. Ik wil graag van een buitenstaander horen of dit waar is en, als dit zo is, wat ik eraan kan doen. Ook voel ik al drie à vier maanden een soort vaag gevoel in mijn buik. Dit gevoel geeft aan dat er iets niet klopt. Verder ben ik al een paar keer wakker geworden met een soort van paniekaanval. Ik weet zeker dat deze spanning niet werk gerelateerd is. Omdat vrienden en familie, in mijn ervaring, meestal niet objectief zijn, wil ik graag praten met een onafhankelijk persoon. Ik ben gaan Googlen en ik vond NiceDay. De drempel om met een NiceDay traject te beginnen is erg laag en daarnaast is het ook gratis.

Hoe voelde je je na je eerste gesprek?

Goed! Ik had direct een klik met mijn coach en online psycholoog Sarah. Zij had snel in de gaten hoe ik in elkaar zit en ze was niet wereldvreemd. Ik was gemotiveerd om aan de slag te gaan, maar tegelijkertijd was het ook een beetje eng. Het was eng, omdat ik niet precies wist wat er zou komen maar de eerste stap was gelukkig al gezet!

Hoe vaak heb je contact met je coach?

Ik spreek gemiddeld één keer in de week met Sarah, we hebben dan een videobel sessie van 30 minuten. Soms werk ik ’s avonds of ’s nachts dus ik vind het erg fijn dat ik af en toe wat later op de middag kon afspreken. De flexibiliteit is erg prettig.

Hoe heb je het videobellen ervaren?

Videobellen vind ik erg fijn. Ik hoef de deur niet uit om te reizen naar een kantoor. Daarnaast heb ik het videobellen ook nooit als onpersoonlijk ervaren. Je hebt het comfort van je eigen huis en je eigen kop koffie. Prettig toch?

Hoe vond je registreren in de app?

Handig! Tijdens het traject heb ik een dagboek bijhouden in de app. Ik noem dat mijn blog, want een ‘dagboek’ klinkt niet zo mannelijk. In deze blogs probeer ik bij te houden wat er op een dag gebeurt. Als er een bepaalde situatie plaatsvindt, schrijf ik die op, analyseer ik het en probeer ik gelijk tot een oplossing te komen. Hierdoor krijg je een overzicht van wat er allemaal speelt in je hoofd. Als je het van je afschrijft is het daarna ook uit je hoofd.

Verder is het ook handig omdat je online psycholoog door de registraties in de app tussentijds kan zien hoe het met je gaat. Als je op dinsdag een gesprek hebt met je coach, maar er iets op woensdag gebeurt, kan je dat registreren in de app. Op deze manier weet je coach wat er in de tussentijd speelt.

Ik zet nog steeds dingen op papier. Het werkt echt om je gevoelens van je af te schrijven.

Wat heb je van je coach geleerd?

Door coach Sarah weet ik nu hoe ik bepaalde situaties beter kan aanpakken en hoe ik bepaalde vragen aan mensen kan stellen. Ik weet nu ook dat niet iedereen hetzelfde reageert als ik. Praten met mijn online psycholoog vind ik het belangrijkst. Praten helpt mij veel, want ik vraag mij voornamelijk af “ligt het aan mij” of “ligt het aan anderen?”. Daarnaast zet ik nog steeds dingen op papier. Het werkt echt om je gevoelens van je af te schrijven.

Zou je een behandeling van NiceDay aanraden aan anderen?

Ja, dat zou ik zeker doen! NiceDay is erg nuttig, vooral als je op zoek bent om met iemand te praten. Coach Sarah stelt gerichte vragen die je aan het denken zetten. Doordat je coach gerichte vragen aan je stelt, krijg je inzicht en nieuwe perspectieven. Deze perspectieven kunnen leiden tot het openen van nieuwe deuren die jou op de korte en lange termijn helpen. NiceDay is laagdrempelig dus eigenlijk heb je geen excuus om het niet te doen!

Did you think this article was useful? Let us know
Share this post
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Ask your question to a professional or former client!