Online hulp als je vastloopt: een ervaringsverhaal
Online hulp als je vastloopt: een ervaringsverhaal

Wanneer je in een relatie zit, leef je in een soort veilige bubbel. Hierin mag je alles met z’n tweeën bepalen. Wil je een monogame of een open relatie, wil je samenwonen of nog niet? Wil je in je eentje een wereldreis maken of juist met z’n tweeën? Het is allemaal aan jou en je partner. 

Toen mijn vriend onze relatie uitmaakte, veranderden de regels ineens. Dit verbaasde mij enorm. Plotseling had iedereen een mening. Ik moest niet meer met hem afspreken en ik moest hem niet aanraken als ik hem tegenkwam. Mensen zeiden dat ik hem moest blokkeren op mijn telefoon. Niemand luisterde hoe ik mij echt voelde. 

Iedereen gaat anders om met veranderingen

Ik moest vaak denken aan de veranderstijlen van Caluwé en Vermaak. Dit is een theorie over hoe mensen in organisaties omgaan met veranderingen. In principe is een relatie die uitgaat ook een verandering in je leven. Mijn veranderstijl is groen. Dat betekent dat ik moet leren om de verandering te kunnen accepteren. Ik moet het begrijpen, uitpluizen en inzichten krijgen. Anders is het moeilijk om rust te vinden. Mijn vriendinnen, zijn meer blauw. Een duidelijk doel voor ogen, rationele stappen maken en niet meer omkijken. Zo heeft ieder zijn eigen voorkeur. Ik denk dat het heel belangrijk is te beseffen dat iedereen daarin anders is.

Roze olifant

Voor mijn vriendinnen was er maar één veranderstijl. Zij probeerden mij vaak te overtuigen van hun visie. Dat deden ze natuurlijk uit liefde voor mij. Omdat ze mij zo gebroken zagen. Ze wilden mij beschermen. Ik ben ze nog steeds dankbaar voor hun steun, maar het was toen ook ontzettend vermoeiend. Zeker omdat ik al door een moeilijke tijd heen ging. Het resultaat? Op een gegeven moment zei ik dat ik er niet meer over wilde praten. Ik kon het er niet meer bij hebben. Dit zorgde maanden voor een grote roze olifant in de kamer waar niet over gesproken mocht worden.

Online hulp van NiceDay

NiceDay was voor mij het eerste contact met een psycholoog. Ik was heel benieuwd wat de gesprekken mij konden brengen en hoe het in zijn werk zou gaan. Iets wat ik heel fijn vond, was dat er niet geoordeeld werd. Er werden me geen adviezen opgelegd. Er werden  alleen de juiste vragen aan mij gesteld. Het heeft mij veel overzicht gegeven. Ik kwam er achter wat ik wel en niet wilde. Waar mijn angsten lagen en waarop ik die baseerde. Ook leerde ik waarom ik moeite had met loslaten. 

Resultaat: fijne omgangsvorm met ex en betere vriendschappen

Met al die zelfkennis kon ik een goede beslissing maken over de omgangsvorm met mijn ex. Iets dat echt werkte voor mij, want het was gebaseerd op mij. Op mijn ervaring, mijn persoonlijkheid en mijn dromen. En niet op die van een ander. Dit kon ik weer door vertalen naar goede en open gesprekken met mijn vriendinnen. De roze olifant verdween en de vriendschap werd misschien wel nog sterker. 

Hulp bij het licht op de juiste plekken te laten schijnen

Een psycholoog helpt je de weg in je hoofd te vinden. Als een soort gids met een zaklamp op een donker pad. Welk pad dat is  kies je zelf. En dat pad loop je zelf. Dat kan niemand anders voor je doen. Met de online hulp van NiceDay vond ik mijn eigen weg en koos ik voor wat mij gelukkig maakte. Eigenlijk zat het antwoord altijd al in me. Iemand moest alleen even het licht aandoen. De coaching met NiceDay heeft mij enorm geholpen. 

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Did you think this article was useful? Let us know

Vind je dit artikel waardevol? Laat het ons weten

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!