Al jaren is Madelijn* (27) bezig met haar relatie tot mannen, iets wat haar in het verleden al eens naar een psycholoog heeft gebracht. Haar hunkering naar bevestiging zorgde ervoor dat ze mannen op een voetstuk zette en zichzelf wegcijferde. De angst dat zij anders geen geluk kon vinden en de moeite niet waard was, was iets waar zij zich volledig in kon verliezen. Ze besloot in behandeling te gaan bij NiceDay en dit is haar ervaringsverhaal.

Terugval

“Een aantal jaar geleden ben ik in behandeling geweest voor mijn klachten, waarna het weer goed met mij ging! Na de afronding van mijn behandeling ben ik vrijgezel gebleven en hield ik mij vooral bezig met wat ik wilde in het leven. Ik besloot te gaan reizen, maar zodra ik terugkwam belandde ik in een negatieve spiraal. Ik begon mij weer bezig te houden met mannen en ging daar meer waarde aan hechten dan ik zou willen. Dat gevoel beangstigde me; ik wilde niet weer in datzelfde patroon vervallen. Ik wist dat ik iets moest doen, maar wilde niet nogmaals een volledig therapie traject in. Toen vertelde een vriendin mij over de NiceDay app en ik besloot deze te downloaden.”

De stap naar hulp

“Mijn vriendin was zelf niet in behandeling bij NiceDay, maar gebruikte de app voor zichzelf. Ze registreerde haar gevoelens en gedachten, maar vertelde mij dat je ook een behandeling kan starten. 

Toen ik de app downloadde had ik gemixte gevoelens over de online behandeling. De app maakte het zoeken van hulp laagdrempelig en toegankelijk. Maar, ik wist niet zeker of je je gevoelens wel echt goed kon uiten via videobellen. Het had z’n voor en nadelen, maar ik besloot het te proberen; baat het niet dan schaad het niet.”

Het ongegeneerd alles wat er in je hoofd omgaat op papier zetten, met het idee dat er iemand is die meeleest en met jou meedenkt zonder oordeel, vond ik heel fijn!

Het eerste contact

“Voordat je in contact komt met een NiceDay behandelaar, moet je eerst het een en ander invullen. Dat was even uitvogelen, maar zodra ik hiermee begon merkte ik dat ik het opschrijven van mijn gedachten al prettig vond. Het ongegeneerd alles wat er in je hoofd omgaat op papier zetten, met het idee dat er iemand is die meeleest en met jou meedenkt zonder oordeel, vond ik heel fijn!

Het NiceDay Team koppelde mij, naar aanleiding van mijn ingevulde informatie, aan behandelaar Sarah. Ik had een goede relatie met haar en vond het contact heel prettig. Ze was altijd rustig en luisterde goed. Ook het videobellen vond ik uiteindelijk toch wel fijn; je kan de sessies gewoon comfortabel vanuit je eigen huis houden en inplannen op een moment dat voor jou prettig is.”

Registraties in de app

“Tijdens de therapie die ik eerder heb gehad heb ik ook wel eens opdrachten moeten maken, waarbij het soms voelde alsof ik huiswerk moest maken. Daar had ik op zo’n moment helemaal geen zin in. Het schrijven via de app vond ik een stuk prettiger; nu deed ik het echt puur voor mezelf omdat ik wist en voelde wat ik eruit ging halen. Het was geen hele taak of opdracht, want je vult gemakkelijk even wat dingen in op je telefoon. Het voelde alsof ik lekker kon schrijven wat ik zelf wilde, het maakte niet zoveel uit!

Ik maakte veel gebruik van de registraties in de app: ik probeerde dagelijks het dagboek in te vullen, maar maakte ook gebruik van de tracker waarin je je gevoelens aangeeft wanneer ik de woorden even niet kon vinden. Het schrijven an sich hielp mij al met mijn klachten. Daarnaast vond ik het heel fijn dat je de registraties op elk moment kan aanpassen; of je het nu vandaag, morgen of overmorgen invult.

Zou je NiceDay aanraden?

“NiceDay was het zetje dat ik nodig had. Ik was niet op zoek naar een volledige behandeling, maar wilde graag samen met iemand anders dingen bespreken die ik eigenlijk wel wist. De regie ligt heel erg bij jezelf, dus je moet er wel een bepaalde discipline in hebben om dat bij te houden. Maar dat betekent ook dat je jezelf dus heel goed kunt helpen. Ik zou de app zeker aanraden; ik heb dit zelfs al meerdere keren gedaan!”

Madelijn ontving online hulp via de NiceDay app. Wil je meer weten over NiceDay of over hoe je een online behandeling kunt starten? Klik hier voor meer informatie.

*Madelijn’s echte naam is bekend bij de redactie

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Did you think this article was useful? Let us know

Vind je dit artikel waardevol? Laat het ons weten

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!