Hallo allemaal! Mijn naam is Anouk en ik heb een tijdje terug mijn laatste sessie gehad op NiceDay. Ik was enorm tevreden over hoe dit proces is verlopen en wil jullie daarom graag iets meer vertellen over mijn ervaring met NiceDay. Ik hoop dat als je ergens mee loopt en twijfelt om gebruik te maken van de app, mijn ervaring je kan helpen met het visualiseren van hoe zo’n traject er uit kan gaan zien. En dat dit je helpt met de keuze te maken om zelf ook een traject te starten, of misschien juist niet, want niks is verplicht natuurlijk!

Angstige gedachten en depressieve gevoelens

Voordat ik aan mijn eigen NiceDay traject begon, zaten mijn angstige gedachten me best wel in de weg, vooral op sociaal gebied. Ook had ik soms last van depressieve gevoelens en gedachten, waar ik graag beter mee om wilde leren gaan. Met deze hulpvraag ben ik uiteindelijk bij NiceDay terecht gekomen. In mijn hoofd waren mijn klachten namelijk niet erg genoeg om er mee naar de dokter te gaan en doorverwezen te worden naar een psycholoog. Toch wilde ik er graag aan werken en over kunnen praten met professionals. NiceDay was dus een perfecte keuze voor mij. 

Sessies via de chat

Ik werd gekoppeld aan mijn behandelaar nadat ik me had aangemeld. Je kunt er zelf voor kiezen of je belt of videobelt met jouw behandelaar, maar ik gaf aan dat ik ook best last van belangst had en dat dit dus best een dingetje was voor mij. Hier werd erg begripvol op gereageerd en mijn eerste 2 sessies hebben we via de chat gedaan. Dit was voor mij erg fijn, maar ik merkte ook dat de sessies zo voorbij waren en je eigenlijk vrij weinig kon bespreken op deze manier, aangezien typen langzamer gaat dan praten. 

Erkenning voor mijn angst

Na de 2e sessie had ik dus voor mezelf besloten dat ik uit mijn comfortzone wilde stappen en mijn 3e sessie wel wilde gaan bellen. Ik heb dit aangegeven bij mijn behandelaar en hij vond dit ook een erg goed idee. Ook verzekerde hij mij dat hij er alles aan zou doen om mij op mijn gemak te stellen, iets wat erg prettig was voor mij om te horen. Mijn angst werd niet naar beneden gehaald of weggewuifd, maar juist erkend en begrepen. 

Vanaf de 3e sessie heb ik met mijn behandelaar gebeld, wat moeilijk voor mij was, maar tegelijk ook erg fijn. We konden meer bespreken en mijn behandelaar was erg begripvol als ik soms niet meteen een antwoord terug had. 

Handvatten

Tijdens mijn sessies heb ik samen met mijn behandelaar gewerkt aan mijn sociale angst, maar ook aan mijn zelfkritiek, die ik erg veel bleek te hebben. Daarnaast hebben we ook dingen besproken zoals emoties en hoe daar mee om te gaan, de verschillende copingstijlen, waar angsten vandaan komen en waarom je deze kunt hebben. 

Ik heb veel geleerd van de sessies en probeer hier nog steeds bewust mee om te gaan. Want ondanks dat ik erg veel heb geleerd, ben ik nog niet helemaal waar ik uiteindelijk zou willen zijn. Maar ik heb het gevoel dat ik nu wat handvatten heb gekregen om hier zelf mee aan de slag te gaan en mezelf nog meer te ontwikkelen. Ik denk dat ik daardoor gelukkiger kan worden in mijn leven. Dit is iets wat ik iedereen toewens en ik hoop dat dit jou ook gaat lukken! 

Social media

Zoals ik al zei ben ik er natuurlijk nog niet helemaal, maar ik ben nog steeds actief bezig om mezelf te ontwikkelen en verbeteren en mijn angsten uit te dagen. Ook deel ik wat ik geleerd heb op mijn social media. Dus als het je leuk lijkt om af en toe wat positiviteit en soms wat tips te ontvangen via mijn posts, volg me dan vooral op Instagram (@anouk_van_ham) & Youtube (Anouk van Ham). En vergeet ook niet gelijk om NiceDay op Instagram te volgen, zij delen nog veel meer positiviteit en tips dan dat ik doe! 🙂

Ik kan nog veel meer delen over mijn traject en mijn eigen proces, maar ik denk dat ik de grote lijnen wel heb beschreven nu. Ik hoop dat jij net zo’n succes met NiceDay gaat ervaren als ik, of dat je een ander pad kiest wat voor jou net zo goed werkt! Dankjewel voor het lezen, succes met jouw eigen traject en wie weet tot de volgende keer.

Liefs Anouk <3

Anouk ontving online hulp via de NiceDay app. Wil je meer weten over NiceDay of over hoe je een online behandeling kunt starten? Klik hier voor meer informatie.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Did you think this article was useful? Let us know

Vind je dit artikel waardevol? Laat het ons weten

Anouk

Onzekerheden en angsten, we kennen het allemaal wel. En zo ook ikzelf. Het omgaan hiermee is soms lastig, maar ik doe mijn best om hierin te groeien, te leren en mijn ervaringen te delen.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!