NiceDay blog: Hoe ervaarde Rosa online hulp

Een online behandeling via NiceDay; hoe ziet dat er eigenlijk uit? Kun je wel een goede band opbouwen met je therapeut? Wat is er zo fijn aan de app en hoe werkt dat tussentijds contact? Rosa (22) zocht hulp voor een opstapeling aan problemen in haar leven. Hoe ervaarde Rosa online hulp? Lees hier haar ervaringsverhaal.

Snelle hulp

“Ik luchtte mijn hart aan een vriendin en gaf aan dat ik snel hulp zocht voor mijn problemen. Er was een opeenstapeling van problemen ontstaan de afgelopen jaren, maar vooral de mishandeling door mijn ex-vriend kwam weer naar boven drijven. Mijn vriendin vertelde mij dat haar zus hulp had gezocht via NiceDay en dat je hier direct mee aan de slag kon.”

Twijfel

“Bij het horen van een online behandeling had ik zo m’n twijfels. Hoe gaat dat zijn? Is het wel net zo persoonlijk? Maar ik zette mijn twijfel aan de kant en na twee minuten had ik de app op mijn telefoon geïnstalleerd en een bericht gestuurd naar het NiceDay Team. Ik kreeg direct reactie en we planden een intake gesprek in voor nog geen week later. Dat vond ik heel prettig; het ging ontzettend snel en ik hoefde niet continu te wachten op een reactie.”

Relatie behandelaar

“Na mijn intakegesprek werd ik snel gekoppeld aan Sarah. Waar ik vooraf nog enige twijfel over een online behandeling had, werd dat meteen weggenomen bij ons eerste gesprek. Het voelde goed en heel vertrouwd. Meerdere malen na onze gesprekken merkte ik dat ik die middag veel actiever was! Ik had direct meer zin om dingen te ondernemen. Sarah stuurde mij vaak nuttige artikelen die ik kon lezen om actiever te worden. Hierdoor bleef ik ook tussen onze sessies door actief bezig met mijn herstel.”

Het scheelt zoveel tijd als ik gedurende de week mijn ervaringen en gevoelens kan registreren in de app, en de behandelaar deze al heeft gelezen wanneer wij onze sessie weer hebben.

Contact wanneer ik het nodig heb

“Wanneer ik het moeilijk had of er iets aan de hand was, kon ik gemakkelijk een chatbericht sturen en daar kreeg ik dan snel reactie op. Ook maakte ik af en toe gebruik van de dagboek functie. Tijdens het typen van het bericht had ik misschien niet direct het gevoel dat dit werkte, maar wel wanneer ik het weer teruglas. Soms kon ik achteraf denken dat het allemaal wel mee viel, maar wanneer ik mijn bericht opnieuw las realiseerde ik mij pas dat het eigenlijk best heel serieus was. Wow, zo voelde ik mij dus! Door mijn gevoelens serieus te nemen, kon ik daar snel op handelen en het gesprek met Sarah aangaan. Ook kon zij mijn dagboek registraties meelezen waardoor ze mijn proces in de gaten kon houden. Dat vond ik heel fijn, zo hoefde ik het niet weer allemaal te herhalen tijdens onze sessies.”

Eerdere behandeling vs NiceDay

“Dat ik mijn verhaal niet steeds hoef te herhalen vind ik een groot voordeel. Ik ben eerder in behandeling geweest waarbij ik minder tussentijds contact had. Natuurlijk kun je je behandelaar een mail sturen wanneer het even niet zo lekker gaat, maar dit kun je niet elke dag doen. Ook moest ik tijdens het spreekuur alles weer herhalen. Het scheelt zoveel tijd als ik gedurende de week mijn ervaringen en gevoelens kan registreren in de app, en de behandelaar deze al heeft gelezen wanneer wij onze sessie weer hebben.”

NiceDay

“Dankzij dit traject heb ik meer inzicht gekregen in hoe het met mij gaat en wat ik hieraan kan doen. Het heeft mij geholpen beter te communiceren met mijn huidige partner en ik heb genoeg handvatten gekregen om hier in de toekomst verder mee aan de slag te kunnen!”

“Ik zou een behandeling via NiceDay dus ook zeker aanraden. De grootste redenen hiervoor zijn het snel kunnen starten met de behandeling en het tussentijdse contact. Tijdens je traject is er één iemand voor je die je altijd kunt chatten wanneer het echt even niet meer gaat. Dat maakt deze behandeling, ondanks dat het online is, een stuk persoonlijker.

Rosa ontving online hulp via de NiceDay app. Wil je meer weten over NiceDay of over hoe je een behandeling kunt starten? Klik dan hier voor meer informatie.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!