Sifra (25) was afgestudeerd van haar universitaire studie en begon net aan haar nieuwe baan. Haar werk was leuk, haar nieuwe collega’s waren aardig en ze deed haar werk goed. Toch merkte Sifra dat ze zich niet zo goed voelde. Via haar werkgever kreeg ze de kans om een PMO onderzoek te doen, waarbij zowel fysieke als mentale tests werden gedaan. Hier kwam uit dat ze last had van angsten en zenuwen, iets wat heel herkenbaar voor haar was. Door haar coach werd zij geadviseerd om eens een kijkje te nemen bij NiceDay voor een behandeling in je eigen veilig omgeving. Dat deed zij, en hier lees je haar ervaringsverhaal.

Constante zenuwen

“Ik ben altijd gevoelig geweest voor somber- en onzekerheid klachten. Al vanaf mijn 15e heb ik regelmatig het gevoel dat ik er niet bij hoor, of ervaar ik een gevoel van somberheid. Tijdens mijn studie had ik er niet zo’n last van, maar dat veranderde toen ik begon met werken. Ik voelde zoveel spanning in mijn lijf en had constant last van zenuwen.  Ik kreeg last van mijn nek en schouders, maar wist niet waar dit vandaan kwam. Ondanks dat ik het prima naar mijn zin had op werk, voelde ik mij onrustig. Ik zag overal tegenop, zelfs tegen mijn korfbalwedstrijden; een sport die ik al 15 jaar met veel liefde doe!” 

Toegankelijke hulp

“Ik wist dat het goed zou zijn om met iemand te praten, maar daar was ik nog niet klaar voor. Ik heb in het verleden eerder hulp gezocht, maar hier had ik geen goede ervaring mee. De stap om weer naar de huisarts te gaan, mijn hart op tafel te leggen en toe te geven dat je hulp nodig hebt, voelde te groot. Ik vond het stom en dacht dat mijn klachten niet zwaar genoeg waren. Totdat ik, na mijn PMO onderzoek, werd doorverwezen naar NiceDay. Op de website zag ik dat er een mogelijkheid is voor online hulp, iets wat een stuk toegankelijker voelde. Dus ik meldde me aan.”

Veilige omgeving

“Door de hulp via NiceDay kreeg ik de kans om met iemand te praten vanuit mijn eigen veilige omgeving, en hoefde ik mijn verhaal niet te doen tegenover een huisarts. Het voelde veiliger, comfortabeler en minder spannend. Ik kwam snel in contact met het NiceDay Team en werd gelinkt aan psycholoog Sarah.”

Telefonische sessies

“Ik koos ervoor alle gesprekken telefonisch te doen, omdat ik mij daar het beste bij voelde. Het is heel fijn dat je zelf kunt kiezen hoe je de gesprekken voert; of dit nu videobellen, bellen of chatten is. Wanneer iemand mij aankijkt als ik mijn verhaal doe, word ik namelijk nerveus en floep ik er dingen uit. Ik krijg het gevoel dat ze zitten te wachten op een antwoord en denk niet goed na over de dingen die ik zeg. Telefonisch een gesprek hebben vond ik een stuk fijner. De online behandeling voelde veilig; ik hoefde nergens naartoe en kon lekker thuis blijven.”

NiceDay Community

“Ik had een goede relatie met Sarah. Ze stuurde mij vaak relevante blogartikelen vanuit de NiceDay Community, dit vond ik super fijn. Ze adviseerde me dan om het artikel eens te lezen, te kijken wat ik ervan vind en of het herkenbaar is. De ene keer herkende ik mij ontzettend, de andere keer wat minder. Maar ik kreeg ontzettend veel nieuwe inzichten door het lezen. Ik wist niet precies wat er met mij aan de hand was, maar door artikelen te lezen waarin ik mezelf herkende, kon ik dit beter identificeren en werd duidelijk waar het vandaan kwam.”

Handvatten

“Het gaat een stuk beter met mij. Ik heb minder lichamelijke klachten omdat ik nu weet hoe ik mijn lichaam kan ontspannen. Daarnaast hebben de gesprekken met Sarah, de handige tips en artikelen mij handvatten gegeven om beter om te gaan met mijn angsten. Soms heb ik nog wat zenuwen voordat ik naar korfbal ga, maar Sarah heeft mij geleerd dat ik ondanks de zenuwen gewoon moet gaan! Dat is dé manier om mijn angsten te bestrijden. Vroeger ging ik ook wel naar mijn les, maar dan deed ik dat voor mijn team. Nu doe ik dat voor mijzelf. ”

NiceDay

“De behandeling via NiceDay heeft mij erg geholpen en ik zou deze zeker aanraden! Ik denk dat heel veel mensen rondlopen met psychische klachten, zonder hier iets aan te doen. Een behandeling via NiceDay is toegankelijk, gemakkelijk in gebruik, flexibel en voor iedereen.”

Sifra ontving online hulp via de NiceDay app. Wil je meer weten over NiceDay of over hoe je een online behandeling kunt starten? Klik hier voor meer informatie.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Did you think this article was useful? Let us know

Vind je dit artikel waardevol? Laat het ons weten

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!