Anne’s ervaring met online hulp via NiceDay
Anne’s ervaring met online hulp via NiceDay
Anne's ervaring met online hulp

Anne is psycholoog en zo nu en dan merkte ze dat ze last had van onzekerheid en sombere gevoelens. Om hier mee aan de slag te gaan startte ze een online traject binnen NiceDay. Hier deelt zij haar ervaring met online hulp.

Nieuwsgierig

“Ik kwam met NiceDay in aanraking door een tip van mijn supervisor. Hij zei dat het misschien goed is om NiceDay voor mijn cliënten in te zetten. Nieuwsgierig downloadde ik de app om een kijkje te nemen. Ik besloot de app zelfstandig te gebruiken en begon met het invullen van dagboeken en g-schema’s. Maar, ik merkte dat het invullen van deze schema’s alleen niet genoeg was om mij met mijn problemen te helpen.”

“Doordat we ons in het begin van de Corona crisis bevonden, was ik zelf ook overgegaan op online consults en videobellen. Het concept van online behandeling was dus al een soort vanzelfsprekend. Waarom zou ik niet eens online coaching proberen? Ik meldde mij aan voor coaching bij NiceDay en werd gekoppeld aan psycholoog Sarah.”

Goede band

“Met Sarah had ik een goede klik. Ik merkte tijdens ons eerste gesprek een goede balans tussen haar voorbereiding van de vragenlijst die ik al had ingevuld, en de onderwerpen die zij zelf in het gesprek naar voren haalde. De dingen die ze aankaartte sloten goed aan op mijn eigen ervaring en kennis. Soms zocht zij bijvoorbeeld informatie of artikelen op over dingen die ik nog niet wist, die ze dan naar mij stuurde om te lezen.” 

“Ook kon Sarah een kritische noot geven: “Zo heb je het misschien geleerd, maar is dat ook zo en werkt dat ook echt zo?”. Dat vond ik heel prettig.“

Fijn aan NiceDay app

“De G-schema’s vond ik erg handig. Doordat de vragen stap voor stap gesteld worden, wordt je er als het ware doorheen geloodst. Natuurlijk kun je die vragen zelf ook bedenken, maar door het stap voor stap te zien op een scherm hoeft het minder vanuit je eigen kracht te komen. Het helpt je dan dingen van een andere kant te bekijken.”

“Wat ik ook fijn vond was dat je de app altijd bij je hebt. Je kunt deze misschien niet tijdens je werk gebruiken, maar wel tijdens de terugweg. Je hebt het altijd bij de hand.”

“Door de app had ik het gevoel dat er altijd iemand was die met mij mee keek. Ik sprak met Sarah af dat, wanneer ik wilde dat zij meelas, ik haar naam bij mijn dagboekregistratie zette. Maar ook wanneer ik dat niet deed, had ik toch het gevoel dat ik mijn gedachte aan iemand richtte. Via de app kreeg ik het gevoel dat iemand met mij mee keek en dacht om je te steunen en stimuleren in je zelfontwikkeling. Dat vond ik een heel fijn idee.”

Zou je de NiceDay app aanraden?

“Ik heb niet erg lang zelfstandig gebruik gemaakt van de app, maar heb deze al aangeraden aan anderen. Dus ja, wanneer ik denk dat iemand er baat bij kan hebben zou ik deze aanraden. De online hulp beviel ook goed; Sarah hielp mij aan andere inzichten en handvatten. Vanwege Corona zijn we nu grotendeels allemaal online, dus het is zeker de moeite om ook online hulp te vragen.”

Anne ontving online hulp via de NiceDay app. Wil je meer weten over NiceDay of over hoe je een online behandeling kunt starten? Klik hier voor meer informatie.

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!