Ervaringsverhaal: van somberheid naar meer zelfcompassie
Ervaringsverhaal: van somberheid naar meer zelfcompassie
depressie

“Ik ben wat meer van mezelf gaan houden.” – Brandon

Brandon zocht hulp omdat hij zich erg somber voelde. Door de online coaching is hij meer van zichzelf gaan houden. Benieuwd naar zijn ervaring? Lees dan verder!  

Hoe ben je bij NiceDay terecht gekomen?

Ik ben via Google bij NiceDay terecht gekomen. In een extreem sombere bui heb ik de stap genomen om op internet te gaan zoeken. Ik kwam toen bij NiceDay terecht en merkte dat het concept mij erg aansprak. Ik heb de app dan ook direct gedownload en een start gemaakt met het traject!

Kan je iets meer vertellen over je klachten?

Ik voelde mij al een lange tijd zeer somber. Dit uitte zich vooral in lusteloosheid en vermoeidheid. Dit had ook effect op mijn relatie, bijvoorbeeld op het gebied van seksuele behoeften. Lange tijd dacht ik dat het vanzelf beter zou worden. Ik kon er echter niet achterkomen wat de klachten precies veroorzaakte. Tijdens het traject ben ik er samen met mijn coach achter gekomen dat er sprake was van een depressie. Daarnaast is mij medegedeeld dat mijn ouders na een lang huwelijk besloten te scheiden. Deze situatie verergerde mijn klachten aanzienlijk.

Hoe voelde je je na het eerste gesprek?

Opgelucht, omdat ik nu echt de eerste stap had genomen. Mijn coach stelde vooral veel vragen gedurende het eerste gesprek. Uiteindelijk had zij direct een compleet beeld van mijn klachten. Wel was ik nog sceptisch of het traject daadwerkelijk zou gaan helpen.  

Hoe heb je de digitale behandeling ervaren?

Geweldig! Ik ben van mening dat de digitale behandeling enorm helpt met de behandeling. Je bent in je eigen vertrouwde omgeving, waardoor je sneller de behoefte hebt om alles te delen. Een ander voordeel is dat je geen tijd verliest aan reistijd! Ook was het fijn dat de coach af en toe een berichtje stuurde om te vragen hoe het ging tussen de sessies door.

Hoe gebruikte je de NiceDay app verder, naast het bellen en chatten?

Mijn coach vroeg mij om een dagboek met onder andere gevoelens te registreren in de app. Op deze manier kan zowel de coach als ik een inzicht krijgen in het verloop van de klachten. 

Wat heb je van je coach geleerd?

Wat ik van Coach Sarah heb geleerd is dat het niet gek is dat ik depressief was, gezien de omstandigheden. Ook heeft zij mij geleerd dat je je soms best rot mag en kan voelen. Verder heeft zij mij bijgebracht dat bewustwording van gedrag en gedachten een belangrijke eerste stap is. Zodra je je bewust bent hiervan, is het eenvoudiger om dit aan te passen. Ook ben ik wat meer van mezelf gaan houden. Dit is echter nog steeds mijn grootste uitdaging in het leven.

Zou je NiceDay aanraden aan anderen?

Absoluut. Mijn coach vertelde mij dat vooral jonge mannen, zoals ik, moeite hebben om hulp te zoeken. Ik hoop dat dit in de toekomst zal verminderen. Veel mensen maken op een bepaald punt wat mee waardoor zij behoefte hebben aan hulp. Dit is niets om je voor te schamen. Wanneer iemand in mijn omgeving mij vertelt over sombere en/of depressieve klachten, zou ik NiceDay direct aanraden.

Heb jij hulp nodig om te lekker in je vel te zitten? Doe de test en kijk of NiceDay iets voor je is. 

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!