Ervaringsverhaal: meer rust door online hulp
Ervaringsverhaal: meer rust door online hulp

Saskia wilt meer rust in haar hoofd. Met NiceDay ging ze aan de slag om haar hersenen te trainen. In deze blog haar ervaringsverhaal. 

Saskia vertelt: “Ongeveer een jaar geleden besloot ik gezonder te gaan leven. Ik kookte vaker met verse ingrediënten en nam een abonnement bij de sportschool. Lichamelijk ging het al snel beter en merkte ik duidelijk verschil. Maar in mijn hoofd bleef onrust en een kritische stem, die ik maar niet stil kreeg. Ik begon er hinder van te ondervinden in mijn dagelijks leven.”

Op zoek naar hulp

“Er was een wachtlijst bij de psycholoog. Via social media kreeg ik de tip om eens bij de NiceDay-app te kijken. Psychologische hulp op afstand: ik was er helemaal niet mee bekend. Ik had er ook mijn twijfels over. Was het niet veel fijner om een psycholoog face tot face te zien? Maar omdat ik snel geholpen wilde worden, ben ik naar de website van NiceDay gegaan. Daar staat duidelijke informatie over consulten en wat hun werkwijze is.”

“Ik trok de stoute schoenen aan en heb mij aangemeld in de app. Dit kan volledig anoniem. Ik kreeg een korte vragenlijst over mijn klachten en nadat hiernaar was gekeken , kreeg ik een psycholoog  toegewezen. Daarnaast kreeg ik tips om alvast met de app aan de slag te gaan ter voorbereiding op mijn gesprekken met de psycholoog van NiceDay.”

De app

“In de app kun je dagelijks bijhouden hoe je jezelf voelt, je kunt problemen noteren in een dagboek en via artikelen inzichten opdoen om je beter te voelen of met je psychische klachten aan de slag te gaan. Mijn aanvankelijke twijfels werden minder, dit was iets voor mij! Ik hou er van om zelf aan de gang te gaan met problemen en informatie van professionals te ontvangen. Ik wil het dan gelijk in de praktijk  brengen. De app kan inzicht geven in je voortgang waarbij je snel je gedrag, gedachten en inzichten kunt bijsturen. Ook is er de mogelijkheid tot 5 gesprekken met een psycholoog. Naast de gesprekken kijkt de psycholoog regelmatig mee in het dagboek. Ik merkte dat zodra het iets minder met mij ging, ik een bericht kreeg van de psycholoog met de vraag hoe het met mij ging en of zij online hulp kon geven. Ik heb interessante artikelen gekregen van de psycholoog die mij echt hebben geholpen.”

Gerichte vragen en goede adviezen

“Ik had 5 gesprekken via videobellen. In eerste instantie had ik daar mijn twijfels bij. Het is toch heel anders dan dat er iemand voor je zit. Maar gek genoeg maakte het helemaal niet zo uit. De psycholoog stelde gerichte vragen en gaf goede adviezen. Ook kreeg ik oefeningen, zoals een G-schema, waardoor ik heel erg praktisch werd geholpen. In de vervolggesprekken kwam mijn dagboek aan de orde en mijn oefeningen die ik bijhield in de app. Ik heb steeds het gevoel gehad dat de psycholoog erg gemotiveerd was en goed op de hoogte van alles wat ik opschreef in de app.”

Ik ervaar meer rust

“Naast het trainen van mijn spieren in de sportschool, heb ik via de app de mogelijkheid gehad om mijn hersenen te trainen. Ik ervaar veel meer rust. Natuurlijk heb ik nog wel eens een slechte dag. Maar bij het afsluiten van de behandeling heb ik goede tips gehad om terugval te herkennen en ermee aan de slag te gaan. Ik heb het gevoel dat ik in een korte tijd toch stappen heb kunnen zetten met een gemotiveerd team van NiceDay aan mijn zijde.”

Tags: ervaring
Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Did you think this article was useful? Let us know

Vind je dit artikel waardevol? Laat het ons weten

NiceDay

Dit artikel is geschreven door de redactie van NiceDay of anoniem met ons gedeeld! Wil jij jouw verhaal ook anoniem delen? Stuur ons een mailtje op community@niceday.app.

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!