Verbonden voelen met anderen: soulmates & twinflames
Verbonden voelen met anderen: soulmates & twinflames

Geloof jij in de kracht van het universum? Ik wel. Ik geloof dat het universum je met een goed karma beloond als je goed bent voor je medemens. Andersom geldt dat als je slecht bent voor je medemens, het universum je ‘straft’ met een slecht karma. Ik heb het al meerdere keren gezien in mijn omgeving en ook bij mijzelf. Onlangs heb ik iets anders spiritueels meegemaakt. Ik voelde een hele diepe connectie met iemand. Ik schrok ervan, omdat ik dit nog nooit eerder heb meegemaakt en ik niet wist dat dit bestond. Er ontstond verwarring. Die verwarring is er eigenlijk nog steeds, omdat het zo nieuw is. Om de diepe connectie wat beter te kunnen plaatsen, ben ik op onderzoek uitgegaan.

Soulmate

Men denkt vaak dat een partner gelijk staat aan een soulmate, maar eigenlijk hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Een soulmate kan in zowel vriendschappelijke als romantische vormen voorkomen. Het moment dat je je soulmate ontmoet, voelt het meteen vertrouwd. Het lijkt wel alsof jullie elkaar al jaren kennen. Daarnaast voelt het veilig en heb je het gevoel alsof je helemaal jezelf kan zijn. Soulmates komen soms voor een tijdje in je leven. Ze kunnen je bijvoorbeeld iets leren of helpen je met helen om vervolgens weer uit je leven te verdwijnen. Het kan natuurlijk ook dat ze ervoor altijd zijn, graag zelfs! Hoe het precies voelt om je soulmate te ontmoeten is, naar mijn mening, voor iedereen anders. Ieder mens voelt dingen op zijn of haar eigen manier. Voor de één kan de ontmoeting heel intens voelen, en voor de ander heel ‘gewoon.’ Toch denk ik dat het universum je op de één of andere manier een seintje geeft met de boodschap dat deze persoon je soulmate is.

Twinflame

We worden allemaal geboren met een ziel. Bij een twinflame, oftewel tweelingziel, is één ziel in tweeën gesplitst. Het gaat bij een tweelingziel altijd over een man en een vrouw die elkaars spiegels zijn. Beide tweelingzielen komen dus uit dat ene ziel, maar zijn gereïncarneerd in andere lichamen. Ze volgen allebei hun eigen weg met de nodige obstakels en leermomenten. Het kan voorkomen dat beide zielen elkaar terugvinden en met elkaar herenigd worden. Er zijn veel eigenschappen die gelijk zijn bij tweelingzielen, maar er zijn ook de nodige verschillen. Bij de ontmoeting van tweelingzielen vinden er in je onderbewustzijn verschillende dingen plaats. Zo kunnen er heftige emoties opkomen of voel je een hele sterke band tussen jou en je tweelingziel. Op fysiek gebied kun je je energieker voelen of juist heel erg moe. Daarnaast kun je slechter gaan slapen of veel gaan dromen. Voordat je echt kan samensmelten met je tweelingziel, moeten jullie door verschillende fasen heen: herkennen, testen, crisis, weglopen, overgave, verlichting en harmonie. Hierna zullen beiden harten zich voor elkaar openen en volgt er onvoorwaardelijke liefde. 

Soulmate + twin flame = Soul twin?

Laatst had ik een gesprek met iemand waarmee ik een diepe connectie voelde. De term ‘soul twin’ kwam op, een term die ik nog nooit had gehoord. Na wat onderzoek gedaan te hebben, werd ik niet veel wijzer. Op een paar websites werd soul twin gelijkgesteld aan twinflame. Ik vind het maar vaag en moeilijk. Het enige waar ik zeker van ben is wat ik voel als ik met deze persoon samen ben. Het voelt alsof we elkaar al heel lang kennen, het voelt vertrouwd. In sommige opzichten lijken we op elkaar, we zijn met hetzelfde proces bezig en soms lijkt het inderdaad alsof we elkaars spiegel zijn. Maar of we elkaar soulmate, twin flame of soul twin zijn? Het is voor mij een nieuw concept. Wellicht dat ik er over een tijdje meer antwoorden op heb. 

Liefs,

Ghyta 

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Did you think this article was useful? Let us know

Vind je dit artikel waardevol? Laat het ons weten

Ghyta

Studeren met een depressie en PTSS is een topsport. Door te schrijven hoop ik andere jonge mensen te helpen die met vergelijkbare problematiek door het leven gaan. Mijn motto: doorbreek het taboe!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!