Ghyta schrijft: wat zal de toekomst mij brengen?
Ghyta schrijft: wat zal de toekomst mij brengen?

Terwijl ik een boek lees, dwalen mijn gedachten af. Mijn ogen lezen, maar mijn hersenen slaan de zinnen niet op. Ik denk aan het leven. Aan mijn leven. Het gaat niet zozeer om de zwaarte van het leven, maar om wat het leven mij zal bieden. Niemand kan in de toekomst kijken, tenzij je helderziend bent. 😉

Waar zal ik terecht komen?

Misschien denk ik vaak over het leven en de toekomst na, omdat ik nu 25 ben. Maar misschien is het wel een soort controle die ik wil behouden. Al sinds ik jong ben, hou ik van controle en doelen. Als ik een doel heb, kan ik zelf invullen hoe ik dat doel ga bereiken. Ik wilde bijvoorbeeld altijd naar een bepaalde middelbare school. Dit wist ik al op 8-jarige leeftijd. Ik weet nog wel dat ik achterin de auto van mijn moeder zat en steeds als we die middelbare school passeerden zei ik hardop: ‘Kijk mam! Daar ga ik later naar school!’ Ik weet niet precies waarom ik naar die school wilde. Na de basisschool ging ik ook inderdaad naar die middelbare school. 

Inmiddels had ik al een nieuw doel voor ogen: kinderrechter worden. Dit is nog steeds mijn doel en ik ben al een heel eind op weg. Toch twijfel ik waar ik over een paar maanden terecht zal komen. Hoe lang zal het duren voordat ik een leuke baan vind? Ben ik wel geschoold genoeg en nemen ze mij wel aan? Zo zijn er nog meer onzekere gedachten die door mijn hoofd spoken. 

Welke mensen zullen er in mijn leven zijn?

Vroeger wilde ik altijd met iedereen contact blijven houden in mijn leven. Pas toen ik 23 was, besefte ik dat dit niet kan. Bovendien kost het super veel energie. Zeker als je niet dezelfde positieve energie ervoor terugkrijgt. Sindsdien heb ik besloten dat ik alleen met de mensen contact houd die mij positieve energie geven. In het begin vond ik dit moeilijk, omdat ik mij schuldig voelde naar de mensen toe die ik geen berichtjes meer stuurde. Na een tijdje trok het schuldgevoel weg en zat ik vol in mijn nieuwe ‘gewoonte’, om het zo maar te noemen. Momenteel ben ik heel blij met de mensen die in mijn leven zijn. Ik heb hele leuke en lieve vrienden en zou ze voor geen goud willen missen. Hopelijk blijven ze nog heel lang in mijn leven. 

Waar blijft de prins op het witte paard?

Ieder meisje droomt van de prins (of prinses) op het witte paard. Meestal heb je al jaren een schets in je hoofd over hoe hij of zij eruit ziet en wat voor een eigenschappen hij of zij heeft. Mijn ideale prins moet vooral betrouwbaar zijn en een dosis goede humor hebben. Als hij er ook leuk uitziet, dan is dat mooi meegenomen. Ik geloof niet in ‘de ware.’ Ik geloof dat je met meerdere mannen of vrouwen een perfecte match kan vormen. Het gaat erom dat je dezelfde doelen hebt in het leven en op hetzelfde level kan communiceren. Op deze manier kun je samen groeien in het leven. Als er eentje achterblijft in zijn of haar proces, dan kan dat gaan wringen. Ik ben zelf niet de expert als het om relaties gaat, maar na veel lezen en nadenken is dit de theorie waar ik in geloof. En wanneer mijn prins op het witte paard verschijnt? In mijn dromen is hij al duizend keer voorgekomen. Nu het universum nog. 

Liefs,

Ghyta

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Did you think this article was useful? Let us know

Vind je dit artikel waardevol? Laat het ons weten

Ghyta

Studeren met een depressie en PTSS is een topsport. Door te schrijven hoop ik andere jonge mensen te helpen die met vergelijkbare problematiek door het leven gaan. Mijn motto: doorbreek het taboe!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!