Een nieuw decennium: wat zal het brengen?
Een nieuw decennium: wat zal het brengen?

Het is januari 2020. Vorige week besefte ik mij pas dat we een nieuw decennium zijn ingegaan. Normaal gesproken maak ik daar nooit zo een big deal van, maar deze keer zette de jaarwisseling mij tot nadenken. Wordt het een tijd van succes, gezondheid, vergeving, liefde en geluk? Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar ik kan wel bij mezelf nagaan waar ik naartoe wil werken in 2020 en in het nieuwe decennium. 

Succes

Zoals het er nu naar uitziet, zal 2020 een succes zijn op het gebied van educatie. Ik heb nog een half jaar te gaan en als ik net zo goed mijn best doe als afgelopen halfjaar, zal ik mijn masterdiploma halen. Ik kijk ernaar uit dat ik straks na 5,5 jaar studeren eindelijk mijn schoolboeken mag verbranden (muhaha)! 

Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen ;-). Ik hoop dat ik het komende halfjaar iets meer kan gaan genieten van mijn studie in plaats van alleen maar studeren voor een goed cijfer en deadlines. Het is tenslotte het vakgebied waar ik veel passie voor heb. Wat ik na mijn studie ga doen, dat weet ik nog niet. Tegen die tijd zie ik wel wat er op mijn pad komt.

Gezondheid

Hoe zal het verder gaan met mijn geestelijke gezondheid? Daar durf ik eigenlijk geen uitspraken over te doen, omdat dit het afgelopen jaar erg heeft gefluctueerd. Ik voel me nu wel wat stabieler mede door de dosis medicatie die ik nu slik, maar het komt ook doordat de PTSS goed is behandeld. 

Ergens in dit decennium hoop ik op closure, maar hiervoor is eerst exposure nodig. Hoe ik dit laatste ga aanpakken? Dat weet ik nog niet. Daarnaast zijn er nog wat innerlijke strijden die ik aan moet gaan, maar ik heb wel met mezelf afgesproken dat ik dicht bij mezelf wil blijven en geen overhaaste beslissingen wil nemen. Het is mijn proces en daar heb ik de regie over. Ik heb wel het gevoel dat het mij dit decennium gaat lukken om naast PTSS vrij ook depressie vrij door het leven te gaan. 

What about love?

Ja, what about love? Laten we zeggen dat ik me er niet meer voor afsluit, zoals ik mijn hele leven heb gedaan. Ik ga niet opzoek, daar geloof ik niet in. Als het komt, dan komt het. Als het niet komt, dan is dat geen probleem.

Geluk

Ik vraag me vaak af wat geluk nou eigenlijk is. De afgelopen tijd ben ik erachter gekomen dat geluk begint bij het waarderen van de kleine dingen in het leven. Als je geluk alleen zoekt in de grote dingen, dan kan je lang zoeken en word je nooit tevreden omdat je dat grote wil overtreffen. Dus met deze gedachte ga ik het nieuwe decennium in met de hoop dat ik stukje bij beetje het geluk in mezelf terug kan vinden.

Ik wens alle lezers een heel gelukkig en gezond 2020!

Liefs, 

Ghyta 

Share this post! If this post was insightful for you, share it with your loved ones so that they can better understand what you are going through.
Deel dit artikel! Als dit artikel voor jou inzichtelijk was, deel het dan met je omgeving - laten we het samen hebben over mentale gezondheid.
Share on twitter
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Did you think this article was useful? Let us know

Vind je dit artikel waardevol? Laat het ons weten

Ghyta

Studeren met een depressie en PTSS is een topsport. Door te schrijven hoop ik andere jonge mensen te helpen die met vergelijkbare problematiek door het leven gaan. Mijn motto: doorbreek het taboe!

Related Posts

Gerelateerde berichten

Heb je een vraag? Onze professionals en ervaringsdeskundigen staan voor je klaar.

Ask your question to a professional or former client!